Καλώς ήρθατε στο blog
των ανακαινίσεων...
  • 210.7516.111
  • 210.7516.222
  • 210.7516.722

Συχνες Ερωτησεις

Συχνές Ερωτήσεις

Αγαπητοί επισκέπτες, δημιουργήσαμε την σελίδα αυτή θέλοντας να σας ενημερώσουμε και να σας λύσουμε κάποιες απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με μία ανακαίνιση. Για οποιαδήποτε περαιτέρω ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας. 

 

 1.  Πότε χρειάζεται να κάνω ανακαίνιση στο σπίτι μου;

Απάντηση:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβεί κάποιος σε ανακαίνιση της κατοικίας του. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους προκύπτει όταν το σπίτι είναι παλιό και κατ'επέκταση παρουσιάζει προβλήματα στη λειτουργία του. Τα σπίτια αυτά εμφανίζουν διαρκή προβλήματα λόγω παλιών υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Επίσης πολλά από τα στοιχεία και τα υλικά επένδυσης τους χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή ακόμα και αντικατάσταση (ξύλινα πατώματα, πλακάκια, οροφές, τοιχία). Τέλος, τα παλιά σπίτια είναι ενεργοβόρα που σημαίνει ότι καταναλώνουν πολύ ενέργεια για την θέρμανση ή την ψύξη τους και κατ' επέκταση δαπανάει κανείς περισσότερα χρήματα για το σκοπό αυτό. Κάνοντας μία ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση βάζετε στο σπίτι σας νέες εγκαταστάσεις και υλικά με σύγχρονες προδιαγραφές, γλιτώνοντας  έτσι τα διαρκή μερεμέτια και τα επιπλέον έξοδα.

Η παλαιότητα όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για μία ανακαίνιση. Υπάρχουν σπίτια πιο καινούργια (10ετίας ή 20ετίας) που μπορεί να χρειάζονται επίσης ανακαίνιση. Αυτή μπορεί να αφορά σε αλλαγή χρήσης κάποιου δωματίου ή αλλαγή διαρρύθμισης του σπιτιού, επένδυση με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και σχεδίων, κατασκευές με γυψοσανίδα χωρισμάτων ή φωτισμού, διακοσμητικές επεμβάσεις και πολλές άλλες εργασίες. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος, η αnαkαinisi είναι εδώ για να σας βοηθήσει στη δημιουργία του ιδανικού για σας σπιτιού! 

 

 2.  Ενδιαφέρομαι να ανακαινίσω το σπίτι μου. Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσω αν θέλω να πάρω μία προσφορά από εσάς;​​

Απάντηση: 

Επικοινωνείτε με την αnαkαinisi, και κλείνουμε ραντεβού προκειμένου να επισκεφτούμε το χώρο σας. Το ραντεβού αυτό είναι απαραίτητο για να δούμε το χώρο και την κατάσταση του καθώς και για να καταγράψουμε τις ανάγκες σας σε σχέση με την ανακαίνιση που θέλετε να κάνετε. Οι προτάσεις μας είναι πάντα διαθέσιμες σε αυτό το στάδιο καθώς βέβαια και στα επόμενα. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε μία οικονομοτεχνική μελέτη που αναγράφει αναλυτικά τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν καταγεγραμμένες ανά ειδικότητα, τις προδιαγραφές των υλικών (προτεινόμενων) που θα χρησιμοποιηθούν, ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις, κόστος ανά ειδικότητα εργασίας καθώς και συνολικό κόστος. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει κατόψεις συνήθως της κουζίνας και του μπάνιου ή και ολόκληρου του σπιτιού σε περίπτωση που μεταβάλλεται η συνολική διαρρύθμιση. Κατόπιν κλείνουμε ένα δεύτερο ραντεβού στο χώρο μας, ώστε να μελετήσετε και να αναδιαμορφώσετε όπως εσείς επιθυμείτε την μελέτη που σας ετοιμάσαμε, αλλά και φυσικά, το τελικό κόστος. Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι στις εγκαταστάσεις μας, διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο όπου μπορείτε να δείτε εντοιχισμένα έπιπλα κουζίνας, πλακίδια, κουφώματα αλουμινίου άλλα και εσωτερικά κουφώματα, πόρτες ασφαλείας, είδη υγιεινής και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για να επιλέξετε για το σπίτι σας.

 

 3.  Θέλω να κάνω αλλαγές στο διαμέρισμα μου όπως να γκρεμίσω κάποιους τοίχους. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον μηχανικό - αρχιτέκτονα για να πάρω κάποια απάντηση;

Απάντηση:

Κάθε στοιχείο ενός ακινήτου κάθετο ή οριζόντιο, φέρον ή μη, παίζει το δικό του ρόλο στην στατικότητα και τη λειτουργικότητα του. Γι'αυτό πριν προβούμε σε οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο ακίνητο μας. Πριν λοιπόν κάνουμε μία αλλαγή στο χώρο μας, όπως το να χτίσουμε ή να γκρεμίσουμε ένα τοίχο, θα πρέπει να εκτιμήσει μηχανικός τη δυνατότητα αυτής της παρέμβασης. Η αnαkαinisi διαθέτει μηχανικούς και αρχιτέκτονες οι οποίοι κάνουν εμπεριστατωμένες μελέτες για τον χώρο που θέλετε να ανακαινίσετε. Έτσι κάθε αλλαγή που κάνετε γίνεται με ασφάλεια και χωρίς να διατρέχετε κάποιο κίνδυνο εσείς που ζείτε μέσα και κατ'επέκταση το ακίνητο.

 

 4.  Η εταιρία σας μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των συνεργείων και εργασιών που χρειάζομαι για μία πλήρη ανακαίνιση;

Απάντηση:

Η αnαkαinisi διαθέτει τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα των οικοδομικών εργασιών.

 

 5.  Έχω ένα σπίτι στην Αθήνα, αλλά εγώ μένω εκτός Αθηνών. Μπορεί η εταιρία σας να αναλάβει την ανακαίνιση μου χωρίς εγώ να παραβρίσκομαι στο έργο;

Απάντηση:

Βεβαίως και μπορεί να γίνει αυτό, αρκεί να πραγματοποιηθεί όλη η απαιτούμενη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρία μας στην αρχή. Δηλαδή, να κάνουμε ένα πρώτο ραντεβού στο χώρο, να καταγράψουμε τις εργασίες που θέλετε να κάνετε, να συντάξουμε την οικονομοτεχνική μελέτη και στη συνέχεια να διαμορφώσουμε μαζί την τελική προσφορά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η αnαkαinisi μπορεί να φροντίσει τη συνεχή σας ενημέρωση με τηλεπικοινωνιακά μέσα απευθείας από το έργο, έτσι ώστε να μην είναι άμεσα απαραίτητη η παρουσία σας.

 

 6.   Μπορεί η anakainisi να αναλάβει την ανακαίνιση μου σε περιοχές εκτός Αθηνών;

Απάντηση:

Βεβαίως και μπορούμε. Κατόπιν συνεννοήσεως, αναλάβουμε την ανακαίνιση σας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. 7.  Μπορείτε να μου πείτε πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του σπιτιού μου τηλεφωνικά με μία περιγραφή του ακινήτου;

Απάντηση:

Δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε το κόστος με αυτόν τον τρόπο. Το κόστος μιας ανακαίνισης ακόμα και αν αφορά σε δύο σπίτια ίδιων τετραγωνικών και ίδιας διαρρύθμισης, μπορεί να έχει τεράστια διαβάθμιση ανάλογα τον πελάτη, τις ανάγκες του, τα υλικά που θα επιλέξει, τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει και το πόσο θέλει να επέμβει στο χώρο. Θα πρέπει να επισκεφτεί το σπίτι μηχανικός για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, μετά να συντάξουμε μία οικονομοτεχνική μελέτη προσαρμοσμένη στα μέτρα σας και βεβαίως των δυνατοτήτων του σπιτιού και στη συνέχεια να βγάλουμε το κόστος της ανακαίνισης σας.

 

 8.  Η μελέτη ενός έργου είναι απαραίτητη διαδικασία για την κοστολόγηση μιας ανακαίνισης ; 

Απάντηση:

Η εταιρία μας θεωρεί ότι σημαντική διαδικασία για μία ανακαίνιση είναι κατ'αρχήν η σύνταξη μίας οικονομοτεχνικής μελέτης, ως το απαραίτητο πρώτο βήμα, μετά από την επίσκεψη του μηχανικού στο χώρο σας. Τι σημαίνει οικονομοτεχνική μελέτη:

α) Καταγραφή των εργασιών, β) Αποτύπωση του χώρου, γ) δημιουργία κατόψεων (σχεδίων) αν και εφόσον απαιτείται, δ) αναλυτική περιγραφή των εργασιών ανά ειδικότητα, ε) αναλυτικό κόστος των εργασιών ανά ειδικότητα, ζ) προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, η) χρονοδιάγραμμα έργου, θ) εγγύηση εργασιών.

Όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως χρειάζονται για να έχει ο πελάτης μας μία ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα για την ανακαίνιση του πριν προβεί σε αυτήν.

 

 9.  Ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση που θα έχω αν ζητήσω από την αnαkαinisi να μου συντάξει μία οικονομοτεχνική μελέτη;

Απάντηση:

Όλη η διαδικασία αυτή, δηλαδή η επίσκεψη μηχανικού μας στο χώρο σας και τα έξοδα φακέλου μελέτης, έχουν την ελάχιστη χρέωση των 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).

 

 10.  Το κόστος που θα αναγράφεται στην αρχική γραπτή προσφορά που θα μου δώσετε είναι οριστικό ή θα αλλάξει στην διάρκεια των εργασιών;

Απάντηση:

Η τιμή που θα αναγράφεται στην αρχική γραπτή προσφορά που θα σας δώσουμε αφορά εργασίες που έχουμε επιλέξει μαζί και σε υλικά που σας προτείνουμε. Αυτό σημαίνει πως η τιμή αυτή μπορεί να μεταβληθεί στην πορεία, σε περίπτωση που επιλέξετε διαφορετικά υλικά και προϊόντα. Επίσης μπορεί να θελήσετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποια εργασία, οπότε και η οποιαδήποτε αλλαγή θα συνυπολογιστεί στο γενικό σύνολο κόστους των εργασιών. Αν τελικά επιλέξετε την ανάθεση των εργασιών σας στην αnαkαinisi, δημιουργούμε ένα συμφωνητικό όπου εκεί αναφέρονται αναλυτικά όλες οι εργασίες που τελικά θα πραγματοποιηθούν, τα κόστη της κάθε ειδικότητας εργασιών, το τελικό κόστος της ανακαίνισης, τα υλικά που εσείς τελικά έχετε επιλέξει, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τέλος ο τρόπος πληρωμής του έργου. Η τελική αυτή προσφορά δεν μεταβάλλεται. Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι κατά τη διάρκεια των εργασιών, συντάσσουμε πρόσθετη προσφορά στην οποία αναγράφονται αναλυτικά οι εργασίες που επιθυμείτε να προστεθούν ή να αφαιρεθούν, το κόστος τους καθώς και το νέο υπόλοιπο που θα δημιουργηθεί. 

 

 11.  Στην προσφορά σας αναγράφεται χρονοδιάγραμμα εργασιών, με ημερομηνία έναρξης και παράδοσης; Μπορείτε να μου εγγυηθείτε για την ακριβή τήρηση των ημερομηνιών;

Απάντηση:

Σε κάθε προσφορά μας αναγράφεται χρονοδιάγραμμα εργασιών που καλούμαστε να το τηρήσουμε και εγγυόμαστε για αυτό.

 

 12.  Η εταιρία σας, δίνει γραπτή εγγύηση για τις εργασίες που αναλαμβάνει;

Απάντηση:

Η αnαkαinisi, θέλοντας να σας εξασφαλίσει ποιοτικώς για τις εργασίες που παρέχει, σας δίνει γραπτές εγγυήσεις για το έργο που ανάλαβε, όπου στην περίπτωση που υπάρξει κακοτεχνία, οφείλει να επισκευάσει η να αντικαταστήσει εντελώς δωρεάν το πιθανό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί.

 

 13.  Για να πραγματοποιηθεί μία ανακαίνιση ακινήτου χρειάζεται κάποια ειδική οικοδομική άδεια; Εάν ναι εγώ πρέπει να ασχοληθώ με την έκδοσή της;

Απάντηση:

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του νέου νόμου 4178/2011 απαιτείται έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας σε όλες τις περιπτώσεις ανακαινίσεων στις οποίες τροποποιούμε την εσωτερική διαρρύθμιση χωρίς να θίγουμε προφανώς την φέρουσα ικανότητα του κτιρίου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απλών μετασκευών και διασκευών απαιτείται προ 48 ωρών έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεση τους, της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης (τέως πολεοδομικού γραφείου) που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σκαλωσιές. 

Η αnαkαinisi αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση οποιουδήποτε τύπου άδειας χρειάζεται η ανακαίνιση του ακινήτου σας.

 

 14.  Ποιες είναι η ασφαλιστικές εισφορές που θα επιβαρύνουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της ανακαίνισης που θέλω να πραγματοποιήσω αν την αναθέσω στην εταιρία σας;

Απάντηση:

Δεν έχετε καμία οικονομική επιβάρυνση. Η αnαkαinisi, ως ανάδοχος του έργου καλύπτει όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από την περίπτωση έκδοσης άδειας εργασιών μικρής κλίμακας. Η συγκεκριμένη άδεια κοινοποιείται από την υπηρεσία δόμησης(πολεοδομικό γραφείο) στο ΙΚΑ όπου και υπάρχει υποχρέωση να προσέλθει ο ιδιοκτήτης και να υπογράψει το έργο και εν συνεχεία να πληρώσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια.

 

 15.  Επειδή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος πείτε μου αν αναλάβετε την ανακαίνιση του σπιτιού μου,  θα πρέπει να παρευρίσκομαι συνέχεια στο έργο; Με ποια θέματα πρέπει εγώ να ασχοληθώ;

Απάντηση:

Η αnαkαinisi δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να απαλλαγεί από την διαδικασία εύρεσης τεχνιτών και παρακολούθησης των εργασιών κατά την διάρκεια του έργου. Επικοινωνείτε  μόνο με έναν..  Μηχανικός της εταιρίας, ο οποίος θα είναι ο υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τεχνικών μας, (ανεξάρτητα από το πλήθος των εμπλεκομένων συνεργείων) θα ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που έχετε αναθέσει στην εταιρεία μας και θα σας ενημερώνει διαρκώς και με οπτικό υλικό για την πορεία της ανακαίνισης σας. Η δική σας ενασχόληση έχει να κάνει μόνο με την επιλογή των πραγμάτων (υλικά, σχέδια, χρώματα, διάταξη κ.τ.λ.) που θα δημιουργήσουν την ιδανική για εσάς ανακαίνιση.

 

 16.  Θέλω να κάνω κάποιες εργασίες αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν τα χρήματα μου θα φτάσουν. Πως μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό;

Απάντηση:

Στην προσφορά που σας κάνουμε περιλαμβάνουμε υλικά άνω της μέσης ποιότητας και τιμής. Ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε το κοστολόγιο και τα υλικά στα μέτρα σας. Για το λόγο αυτό διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο μέσα από τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, αυτά που σας ικανοποιούν σε ποιότητα και κόστος, διαμορφώνοντας έτσι το ιδανικό για εσάς κοστολόγιο.

 

 17.  Έχω κάποιους δικούς μου τεχνικούς (συνεργεία) όπου θα ήθελα για δικούς μου λόγους να εργαστούν στο έργο αυτό. Μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας;

Απάντηση:

Δεν αποκλείουμε μία τέτοια συνεργασία αλλά είμαστε επιφυλακτικοί κυρίως για λόγους τήρησης του χρονοδιαγράμματος που θα σας έχουμε δώσει.   

  

 18.  Συνεργάζεστε με συγκεκριμένες εταιρίες για τα υλικά που θα μου προτείνετε; Υπάρχει δυνατότητα να επιλέξω τα υλικά που θέλω εγώ;

Απάντηση:

Εμείς προσφέρουμε ως επί το πλείστον τεχνικές υπηρεσίες δηλαδή δεν εμπορευόμαστε τα υλικά. Παρ' όλα αυτά για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας που δεν μπορούν να διαθέσουν χρόνο στην έρευνα αγοράς, διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο με προϊόντα και υλικά από όλες τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Η επιλογή από αυτή την γκάμα των υλικών δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική αλλά βοηθητική.

 


 19.  Γιατί να επιλέξω την αnαkαinisi;

Απάντηση:

10+1 λόγοι για να επιλέξετε αnαkαinisi

1.  Η αnαkαinisi είναι μια ελληνική εταιρία που λειτουργεί από το 2001 υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Δ. Βίδου. Η οικογένεια Βίδου, είναι στον χώρο των οικοδομικών εργασιών από το 1968 με τον αγαπημένο (δάσκαλο για εμάς) παππού Αθανάσιο Βίδο. Από τότε μέχρι σήμερα, πιστοί σε αυτήν την οικογενειακή παράδοση, εργαζόμαστε καθημερινά στον χώρο της οικοδομής και της ανακαίνισης. Αγαπάμε και απολαμβάνουμε τη δουλειά μας η οποία δεν βρέθηκε τυχαία στον δρόμο μας, αλλά την επιλέξαμε γιατί μας ικανοποιεί να ομορφαίνουμε τους χώρους και εσείς να μπορείτε να τους χαρείτε με την οικογένεια σας.

2. Όλοι οι τεχνικοί μας, είναι επαγγελματίες πιστοποιημένοι τεχνίτες, καταξιωμένοι στο χώρο τον οικοδομικών εργασιών και έχουν επιλεγεί από την εταιρεία μας έπειτα από έλεγχο για την ποιότητα των εργασιών που προσφέρουν.

3. Στην έδρα μας διαθέτουμε μεγάλο εκθεσιακό χώρο όπου θα δείτε από κοντά υλικά και κατασκευές, όπως ντουλάπια κουζίνας, μπάνια, είδη υγιεινής και πλακίδια, πόρτες και ντουλάπες, κουφώματα αλουμινίου, pvc, και πολλά άλλα. Με λίγα λόγια, ότι χρειάζεται η ανακαίνιση του σπιτιού σας, θα το βρείτε σε έναν μόνο χώρο, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο στην διαδικασία επιλογής υλικών.

4. Συζητάμε με τους πελάτες μας για τις εργασίες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν και τους υποβάλλουμε προτάσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

5. Σας ετοιμάζουμε σχέδια και (3D) τρισδιάστατες απεικονίσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), ώστε να επιλέξετε την τελική διαμόρφωση του χώρου σας πριν αρχίσουν οι εργασίες.

6. Για οποιοδήποτε έργο, μικρό ή μεγάλο, στην οικονομοτεχνική προσφορά μας θα περιλαμβάνονται αναλυτικά τα κόστη ανά ειδικότητα, και το τελικό κόστος  χωρίς περαιτέρω χρεώσεις και ψιλά γράμματα.

7. Δεσμευόμαστε ότι οι εργασίες που αναλαμβάνουμε θα ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

8. Επικοινωνείτε πάντα με έναν ανεξάρτητα από το πόσες ειδικότητες θα χρειαστούν για τις εργασίες που θα πραγματοποιήσετε.

9. Με το πέρας των εργασιών, συνεργείο καθαρισμού της εταιρίας μας, παραδίδει τον χώρο σε αρίστη προς χρήση κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε επιπλέον οικονομικά.

10. Επιλέγοντας την αnαkαinisi έχετε γραπτή εγγύηση για τις εργασίες που έχουμε πραγματοποιήσει και το κυριότερο...

 

 +  Επιλέγετε μια ελληνική επιχείρηση, με υψηλά ποιοτικά και τεχνικά κριτήρια η οποία σέβεται τα χρήματά σας, τον χρόνο και τον   χώρο σας.