Καλώς ήρθατε στο blog
των ανακαινίσεων...
 • 210.7516.111
 • 210.7516.222
 • 210.7516.722
 • 6977.004 634 cosmo

Τοποθετησεις πλακιδιων - Πετρινες επενδυσεις - Πατητη τσιμεντοκονια

Τοποθετήσεις πλακιδίων - Πέτρινες επενδύσεις - Πατητή τσιμεντοκονία

Η πέτρα...


Από την αρχαιότητα το βασικό υλικό δόμησης ήταν η πέτρα. Στην σημερινή εποχή για λόγους κόστους και ύπαρξης τεχνικών προδιαγραφών στις νέες κατασκευές η πέτρα ως δομικό υλικό θεωρείται εξεζητημένη. Αντιθέτως αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο  στην εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση των σύγχρονων και παραδοσιακών κατοικιών με τη φυσική της ομορφιά και το μοναδικό της χαρακτήρα.

Στην anakainisi μια ομάδα τεχνικών αναλαμβάνει να σας προσφέρει τις υπηρεσίες της για τις πέτρινες κατασκευές σας με υπευθυνότητα και συνέπεια όπως ενδεικτικά:

 • Επένδυση εσωτερικών τοιχίων και κολονών
 • Επένδυση εξωτερικών τοιχίων και κολονών
 • Επένδυση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών
 • Επένδυση κτιριακών εγκαταστάσεων γενικότερα
 • Πετρόχτιστες μάντρες
 • Επένδυση τζακιών
 • Έτοιμες πέτρινες κατασκευές

 

 

Το μάρμαρο...


Το μάρμαρο είναι ένα πραγματικά ανθεκτικό υλικό στο χρόνο! Το χρησιμοποιούμε κυρίως σε ευπαθή σημεία της οικοδομής όπως οι μαρμαροποδιές των παραθύρων και των θηρών. Το βλέπουμε όμως και σε πάγκους κουζίνας, κεντρικές εισόδους, σκάλες και προσόψεις κτιρίων. Σε πολυτελείς κατασκευές το συναντάμε σε δάπεδα σαλονιών και σε μπάνια. Το μάρμαρο εξορύσσεται σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός από την Ελλάδα όπως στην Κίνα, την Ιταλία, τις ΗΠΑ την Τουρκία. Στην Ελλάδα η εξόρυξη του μαρμάρου γίνεται από διάφορες περιοχές όπως την Νάξο, την Καβάλα, Δράμα, τον Διόνυσο. Τα καλύτερα από τα μάρμαρα αυτά απέκτησαν την φήμη τους χάρης την απουσία προσμίξεων, την διαφάνεια, την αντοχή, και την ιδεώδη συμπεριφορά κάτω από τα εργαλεία του γλύπτη. Αν επιθυμείτε να φτιάξετε μαρμάρινο πάγκο στην κουζίνα σας μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και ένα εναλλακτικό υλικό που μοιάζει με το μάρμαρο, τον γρανίτη. Το κόστος του μαρμάρου κυμαίνεται ανάλογα την ποιότητα και την περιοχή/ χώρα που εξορύσσεται.

 

Τα πλακάκια...


Τα πλακάκια είναι παγκοσμίως τα πιο διαδεδομένα υλικά για την επικάλυψη των δαπέδων και των ευαίσθητων τοίχων όπως είναι της κουζίνας και του μπάνιου. Η βασική παραγωγή των πλακιδίων γίνεται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία και την Ισπανία.  Βεβαίως και στην Ελλάδα υπάρχουν βιομηχανίες που κατασκευάζουν πλακάκια αλλά είναι πολύ λίγες. Τα πλακάκια κατασκευάζονται κυρίως από πηλό που στην συνέχεια ψήνεται για να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα και το γυάλισμα.  Η ποιότητα τους και τα χαρακτηριστικά είναι σταθερά υψηλά όπως συμβαίνει σε κάθε βιομηχανικό οικοδομικό υλικό. Τα καλύτερα πλακάκια ποιοτικά είναι τα πορσελάνινα το οποία προσφέρουν μία εξαιρετική αντίσταση ενάντια στη υγρασία. Ασφαλώς η τιμή τους είναι αυξημένη. 

Τα πλακάκια τοποθετούνται με τρείς διαφορετικούς τρόπους:

 1. Κλασικά κατά μήκος και κατά πλάτος του χώρου (οριζόντια και κατακόρυφα).
 2. Ρομβικά, τα πλακάκια τοποθετούνται διαγώνια στο χώρο (για το δάπεδο) ή με τη διαγώνιο τους κατακόρυφη (για τους τοίχους).
 3. Δρομικά, όπως τα τούβλα στην τοιχοποιία όπου κάθε επόμενη σειρά έχει την κορυφή του κάθε δαπέδου στη μέση της πλευράς των πλακιδίων της προηγούμενης σειράς.

Η πατητή τσιμεντοκονία...


Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν με ιστορία δεκαετιών, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων για αποθήκες, πηγάδια και ακόμα και πατητήρια μούστο. Πρόκειται για ένα πλήρως φυσικό, οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό, με κύρια συστατικά τη θηραϊκή γη (είδος χώματος), την υδράσβεστο, τη χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο.

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις επιφάνειες, ενώ επιλέγεται τόσο για επαγγελματικούς χώρους όσο και για κατοικίες. Το ιδιαίτερο στυλ και η εμφάνιση της, σε συνδυασμό με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής αντοχής, κάνουν την πατητή τσιμεντοκονία μια ξεχωριστή επιλογή, ιδανική για όσους επιθυμούν ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

-----------------------------------------------------------

Follow anakainisi on social media

        

----------------------------------------------------