Καλώς ήρθατε στο blog
των ανακαινίσεων...
  • 210.7516.111
  • 210.7516.222
  • 210.7516.722

Ιδεες για διαρρυθμιση και εξοικονομηση χωρου στο σπιτι..

Ιδέες για διαρρύθμιση και εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι..

Οι διάφοροι τρόποι διαρρύθμισης ενός σπιτιού είναι αυτοί που βοηθούν τόσο στη λειτουργικότητα όσο και στη διακόσμηση. Εδώ παρουσιάζουμε μερικές λύσεις μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης των χώρων ενός σπιτιού καθώς και ιδέες διαρρύθμισης ώστε να επιλέξετε αυτό που θα ταίριαζε στις ανάγκες και την αισθητική σας:

 

1.  Δημιουργήστε υπερυψωμένους χώρους και επίπεδα - αξιοποίηση καθ’ ύψος.

Η χρήση επιπέδων μέσα σε ένα σπίτι ή σε ένα δωμάτιο εκτός του ότι μπορεί να προσφέρει ένα είδος διαχωρισμού του χώρου, ταυτόχρονα μας δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης του καθ’ ύψος. Το τελευταίο επιτυγχάνεται καθώς όταν δημιουργούμε ένα υπερυψωμένο τμήμα, μπορούμε ευλόγα να εκμεταλλευτούμε τον χώρο που βρίσκεται από κάτω του, είτε για περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, είτε δημιουργώντας ένα νέο βιώσιμο χώρο από κάτω .

  

 

  

 

 

2. Επιλέξτε τον τρόπο που θα διαχωρίσετε τους χώρους μέσα στο σπίτι σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαχωρίσει κανείς τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού του. Ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος είναι ο τοίχος με την πόρτα. Σε περίπτωση που το σπίτι είναι μικρό προτείνεται η χρήση σπαστής ή συρόμενης πόρτας, για εξοικονόμηση χώρου.   Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τοίχοι ή που προτιμάμε να τους γκρεμίσουμε για να δημιουργήσουμε έναν πιο ενιαίο χώρο, ο διαχωρισμός  μπορεί να γίνει με δημιουργία επιπέδων όπως αναφέραμε παραπάνω, εναλλακτικά με κάποιο έπιπλο όπως ραφιέρα ή βιβλιοθήκη, αλλιώς με κάποιο διαχωριστικό πάνελ διαφανές ή αδιαφανές, βιομηχανικό ή αυτοσχέδιο καθώς επίσης και με κάποιο ύφασμα ή κουρτίνα.

 

 

 

 

 

3. Εκμεταλλευτείτε το χώρο κάτω από τη σκάλα.

Η σκάλα εκτός του ότι είναι λειτουργικό στοιχείο του σπιτιού πολλές φορές αποτελεί και σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο ανάλογα το σχήμα, το μέγεθος και το υλικό κατασκευής της.  Ανάλογα με το πλάτος και το ύψος της, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το χώρο κάτω από αυτή με το να προσθέσετε ράφια, συρτάρια, ντουλάπια, έπιπλα ή ακόμη και ολόκληρο δωμάτιο.

    

   

 

4. Αξιοποιήστε στο μέγιστο τα ντουλάπια - τοποθέτηση μηχανισμών.

Τα ντουλάπια της κουζίνας ή και του μπάνιου όταν έχουν μόνο ένα εσωτερικό ράφι και ιδιαίτερα τα κρυφά ντουλάπια που βρίσκονται σε γωνίες ή άλλα μέρη, είναι δύσκολα στη χρήση και κυρίως στην τακτοποίηση των πραγμάτων που περιέχουν. Προτιμήστε την τοποθέτηση βαγονέτων ή συρταριών με εσωτερικά χωρίσματα, βιομηχανικά ή αυτοσχέδια για καλύτερη οργάνωση. Προτιμήστε επίσης την τοποθέτηση μηχανισμών όπως ο μύλος και το magic corner, σε γωνιακά ή τυφλά ντουλάπια, επειδή αξιοποιούν πλήρως τους χώρους αυτούς των ντουλαπιών που είναι δυσπρόσιτοι και άρα δύσχρηστοι.

    

 

 

 

 

5. Τοποθετήστε ράφια, συρτάρια και ντουλάπια όπου είναι εφικτό.

Υπάρχουν πολλά σημεία μέσα σε ένα σπίτι που μπορεί να μην έχετε φανταστεί ότι μπορούν να μεταβληθούν σε θαυμάσιους χώρους αποθήκευσης ή να προσθέσετε σε αυτά μία επιπλέον λειτουργική χρήση. Τέτοια σημεία μπορούν να είναι τα σκαλοπάτια μιας σκάλας, τα πλευρικά σημεία μίας  μπανιέρας, ένας χώρος κάτω από το δάπεδο, τα παράθυρα ή κάποιο έπιπλο.