Καλώς ήρθατε στο blog
των ανακαινίσεων...
  • 210.7516.111
  • 210.7516.222
  • 210.7516.722

10 εξυπνοι τροποι αποθηκευσης & εξοικονομησης χωρου για μικρες κουζινες

10 έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης & εξοικονόμησης χώρου για μικρές κουζίνες

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που απαιτεί λειτουργικότητα και εξοικονόμηση χώρου έτσι ώστε να κερδίζουμε χρόνο και   η καθημερινή μας ζωή να γίνεται ευκολότερη. Όταν ο χώρος της κουζίνας μας είναι περιορισμένος, ο σχεδιασμός της πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός και αποτελεσματικός ώστε να αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο εκατοστό. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες απλές αλλά έξυπνες ιδέες.

 


1. Μην υποτιμάτε τις γωνίες στα ντουλάπια της κουζίνας. Επενδύστε σε έναν περιστρεφόμενο μύλο ή σε μηχανισμό τύπου magic corner για τη μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου.

   

 

 

2. Σε μια μικρή κουζίνα κάθε εκατοστό πρέπει να αξιοποιείται. Έτσι άνετοι και πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να «κρυφτούν» σε ένα μικρό χώρο ανάμεσα στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

      

 

 

3. Αξιοποιήστε τον χώρο κάτω από τον νεροχύτη.

   

 

 

4. Κατασκευάστε έξυπνες ντουλάπες σε συνήθως «τυφλά» μέρη της κουζίνας όπου θα αποθηκεύετε σκεύη, τρόφιμα, σκούπες και άλλα καθαριστικά.

   

 

 

5. Βάλτε συρόμενους μηχανισμούς μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια ή και ραφάκια στις πόρτες.

  

   

 

 

6. Αξιοποιήστε τους τοίχους χρησιμοποιώντας διάτρητα μεταλλικά πάνελ όπου με τη βοήθεια γάντζων μπορείτε να κρεμάσετε εργαλεία, σκεύη και πετσέτες, αλλά και μαγνητικούς πίνακες για την αποθήκευση των μπαχαρικών.

   

 

 

7. Αξιοποιήστε το χώρο στα ράφια σας με πρόσθετα «κινητά» ραφάκια, καλάθια και μεταλλικά διαχωριστικά για τα μαγειρικά σκεύη.

     

 

 

8. Οργανώστε τα συρτάρια σας με διαχωριστικά ώστε να βρίσκετε εύκολα και γρήγορα αυτό που χρειάζεστε.

     

 

 

9. Το εσωτερικό της πόρτας των ντουλαπιών μπορεί να μετατραπεί σε μία πρακτική επιφάνεια όπου μπορείτε να κρεμάσετε καπάκια κατσαρόλας, πετσέτες, γάντια, ή και να δημιουργήσετε έναν πίνακα από φελλό.

      

 

 

10.  Κρεμάστε καλάθια στην πλάτη της κουζίνας ώστε να ελευθερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στον πάγκο της κουζίνας.