Καλώς ήρθατε στο blog
των ανακαινίσεων...
  • 210.7516.111
  • 210.7516.222
  • 210.7516.722
  • 6977.004 634 cosmo

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!!

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!!

Υπάρχουν πολλά στυλ που μπορείτε να επιλέξετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Η επιλογή που θα κάνετε είναι καλό να απορρέει από την προσωπικότητα και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή  αυτή παίζει επίσης το είδος της κατοικίας που έχετε (εξοχική, κύρια, μονοκατοικία, διαμέρισμα, loft ....), η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται (βουνό, θάλασσα, αστικό περιβάλλον.....), όπως επίσης και η παλαιότητα και το σύστημα δόμησης της (κατασκευή από μπετόν, μεταλλική ή ξύλινη κατασκευή....). Εδώ αναφέρουμε μερικά από τα διάφορα στυλ που υπάρχουν και τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να πάρετε διάφορες ιδέες &  να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.


Vintage

Αναφέρεται στην διακόσμηση με παλαιά αντικείμενα (κυρίως από το ’20 μέχρι το ’80), τα οποία έχουν αποκτήσει μία νέα αισθητική ίσως και χρηστική αξία. Συνήθως συνδυάζεται με έντονα βαθιά χρώματα ή επένδυση με έντονων χρωματισμών πλακάκια που μπορούμε να βρούμε σε παλαιά σπίτια. Ο όρος retro που χρησιμοποιείται επίσης με την ίδια έννοια αναφέρεται σε μία διακόσμηση που δείχνει παλιά ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.


Pop art

Ένα στυλ χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι τα πολύ έντονα χρώματα και οι αντιθέσεις τους καθώς και τα μοντέρνα μίνιμαλ έπιπλα. Η pop art που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία και  επεκτάθηκε στην Αμερική ουσιαστικά αποτελεί ένα κίνημα εμπορικής τέχνης που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της pop art είναι εικόνες από αμερικάνικα κόμικ και διάσημα πρόσωπα πάνω σε χρηστικά αντικείμενα, ακόμα και σε ταπετσαρίες ή πλακάκια.


Ethnic

Ethnic είναι το στυλ που περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης (στοιχεία παραδοσιακής τέχνης) από κάποιο ή κάποια μέρη του κόσμου. Έτσι μία ethnic διακόσμηση μπορεί να είναι μονοθεματική, δηλαδή να περιλαμβάνει αντικείμενα από μία χώρα του κόσμου ή ένα συγκεκριμένο μέρος (Μαρόκο, Ιαπωνία, Ινδία, Αίγυπτο...) ή να  είναι πολυπολιτισμικού χαρακτήρα. Τα δικά μας νησιώτικα σπίτια αποτελούν δείγματα ethnic διακόσμησης.


Βιομηχανικό

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο στυλ που είναι εμπνευσμένο από τους μεγάλους βιομηχανικούς χώρους και τα εργοστάσια. Κατά βάση αναφέρεται σε ενιαίους χώρους όπου επικρατούν τραχιές επιφάνειες κυρίως με μπετό και μέταλλο. Συνήθως μέσα σε βιομηχανικού στυλ χώρους υπάρχουν και πινελιές που παραπέμπουν σε εργοτάξιο ή τοποθετούνται βιομηχανικής παραγωγής αντικείμενα. Χαρακτηριστικό αυτής της διακοσμητικής τάσης είναι η αίσθηση του μη επεξεργασμένου και της εμφανής λειτουργίας. Εκεί συναντάμε εμφανείς εγκαταστάσεις (μπουριά εξαερισμού, σωληνώσεις στους τοίχους, καλώδια.....) και συχνά φθαρμένης όψης υλικά.


Ρομαντικό

Το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης περιλαμβάνει συνθέσεις με πολύ ανοιχτόχρωμα χρώματα όπως το ροζ, το γαλάζιο, το εκρού και κυρίως το άσπρο. Αυτά που συναντάει κανείς εδώ είναι retro σκαλιστά ξύλινα ή μεταλλικά με σχέδια, πολυέλαιους και floral μοτίβα σε ταπετσαρίες και υφάσματα.  Έχει ένα ελαφρώς θηλυκό χαρακτήρα χωρίς όμως να προτιμάται εξ’ ολοκλήρου από γυναίκες. Το στυλ έχει τις ρίζες του στη Βρετανία και θυμίζει το είδος της διακόσμησης των μεγάλων σπιτιών της χώρας, όπου ήταν σύνηθες να βρείτε φθαρμένους καναπέδες και κουρτίνες,  ξεθωριασμένα εμπριμέ και παλιά έργα ζωγραφικής.


Μοντέρνο

Η αρχή του μοντέρνου στυλ διακόσμησης βρίσκεται στη φράση “less is more” που υιοθετήθηκε από τον αρχιτέκτονα του μοντέρνου κινήματος  Ludwig Mies van der Rohe, προκειμένου να εκφράσει τον μινιμαλισμό του μοντέρνου. Σε αυτό το στυλ κυριαρχούν οι απλές γραμμές, τα γεωμετρικά σχήματα, τα ασπρόμαυρα ή ουδέτερα χρώματα σε συνδυασμό με κάποιες πινελιές έντονων χρωμάτων κυρίως γραμμικές ή σε συγκεκριμένο σχήμα που σας στόχο έχουν τον τονισμό κάποιου δομικού στοιχείου. Αν επιλέξετε αυτό το στυλ διακόσμησης για το σπίτι σας, χρησιμοποιείστε έπιπλα καθαρά γεωμετρικά και υλικά λεία και απλά για την επένδυση των δαπέδων και των τοίχων.


Μπαρόκ

Το στυλ αυτό σε αντίθεση με το μοντέρνο, χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια, τη λάμψη, τα περίτεχνα σκαλίσματα και το μαξιμαλισμό. Χρησιμοποιεί έντονα έπιπλα και υπερβολικά διακοσμητικά στοιχεία. Συνήθως επικρατεί και η δραματική χρήση του φωτισμού.  Ταπετσαρίες με έντονα μοτίβα, γυαλιστερές επιφάνειες, καθρέπτες, πολυτελείς πολυέλαιοι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού στυλ διακόσμησης.